Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Uncategorized

Wat kost een groendak?

Steeds meer mensen kiezen voor een groendak, en dat is zo gek nog niet. Een groendak heeft een mooie uitstraling, biedt veel mogelijkheden qua beplanting en is ook nog eens goed voor het milieu en de biodiversiteit. Wil je zelf een groendak gaan aanleggen? Dan is het fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. In deze blog lees je daar meer over!

Extensief groendak: kosten & informatie

Bij een extensief groendak bestaat de beplanting uit kleine en lichte planten die weinig onderhoud nodig hebben. Denk aan sedum, mossen, grassen en kruiden. Op een extensief groendak kun je niet lopen. Voor de aanleg heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig en ook zijn de meeste daken sterk genoeg om het gewicht te kunnen dragen. Je kunt een extensief dak aanleggen op platte daken en hellende daken met een maximale hellingsgraad van 45 graden.

Over het algemeen is een extensief groendak de goedkoopste optie: dat komt omdat er in de meeste gevallen geen aanpassingen gedaan hoeven te worden aan de dakconstructie. Ook is de beplanting vaak goedkoper. Houdt daarom rekening met een gemiddelde prijs tussen de €60,- en €65,- per m².

Een intensief groendak: prijzen

Een intensief groendak wordt ook wel een daktuin genoemd. En dat is niet voor niks: je kunt er namelijk op lopen! Op het gebied van beplanting heb je ook veel meer keuze, je kunt zelfs kiezen uit bomen en struiken. Dit zorgt er wel voor dat je dakconstructie moet worden aangepast, zodat het dak dit gewicht ook kan dragen. Voor een extensief groendak heb je in de meeste gevallen een vergunning nodig. Een extensief groendak is allen geschikt voor platte daken en daken met een maximale hellingsgraad van 5 graden.

Gemiddeld kost een extensief groendak tussen de €100,- en €120,- per m². 

Groendak: bijkomende kosten

De kosten voor het aanleggen van een groendak zijn niet de enige kosten. Voor een groendak heb je namelijk een wortelbestendige onderlaag nodig. EPDM en pvc-dakbedekking zijn hiervoor geschikt.

EPDM-dakbedekking kost gemiddeld €95,- tot €125,- per m². Pvc is een goedkopere optie: dit kost gemiddeld €75,- tot €95,- per m². 

Type dakbedekking Gemiddelde prijzen per m2
Onderlaag: EPDM €95,- tot €125,-
Onderlaag: PVC €75,- tot €95,-
Extensief groendak €60,- tot €65,-
Intensief groendak €100,- tot €120,-

Bron: https://dakdekkersgids.nl/groendak/kosten/