Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Inbouwreservoir plaatsen deel 2

inbouwreservoir plaatsen doe-het-zelf

Dit is het vervolg op het artikel inbouwreservoir plaatsen deel 1. Lees eerst het eerste deel en ga vervolgens verder met de aanwijzingen op deze pagina.

Stopkraan plaatsen en aansluiten

Het inbouwreservoir heeft meestal drie standaard plekken waar de hoekstopkraan bij een badkamermeubel geplaatst kan worden. Deze kunt u of aan de zijkant, achterkant of bovenkant van de wc vinden. Let bij deze stap wel op dat u voor de afwerking van het tegelwerk, het reservoir van uw wc al laat werken omdat u na de afwerking hier niet meer bij kunt. Nu kunt u de stopkraan aansluiten op de waterleiding van uw sanitair.

Montageframe bevestigen en water aansluiten

Neem de draadeinden die bijgeleverd zijn bij het inbouwreservoir en plaats deze aan de aangegeven gaten van het frame. Over het algemeen zijn de lengte van de draadeinden nog steeds aan te passen als deze is gekoppeld aan het frame van uw inbouwtoilet. Mocht het dus niet kloppen kunt u deze zelf achteraf verstellen. Om schade te voorkomen wordt er geadviseerd om alle elementen af te dekken om vuil in het inbouwreservoir te voorkomen. Voordat u het water gaat aansluiten kunt u het beste de waterleiding doorspoelen, dit voorkomt latere problemen door ophopend vuil in de leiding en het sanitair.

Ombouw plaatsen

U gaat het frontpaneel nu afwerken van het inbouwreservoir. Zorg voor goed werkend materiaal zoals een gipsplaat of watervaste multiplex. Bepaal voor uzelf de juiste afmetingen rondom uw inbouwtoilet, meestal geldt dit van muur tot muur. Zaag vervolgens de afmetingen voor het frontpaneel van uw inbouwreservoir. Let bij het maken van het paneel op de benodigde openingen zoals onder andere voor de afvoer en de draadeinden. U kunt het beste deze tekenen op de plaat en later uitzagen. In sommige pakketten kunt u een mal vinden om deze te maken. U kunt de frontplaat nu installeren aan het frame.

Zwevend toilet plaatsen

Het stappenplan begint met het plaatsen van een zwevend toilet aan een eind te komen. Uw hangend toilet ziet er steeds meer gebruiksklaar uit. Voordat u de pot van het toilet kunt installeren moet u eerst zorgen voor de isolatie van de tegels en het sanitair. Dit kunt u doen met een isolatiemat. Plaats deze tegen de tegels. Een tip hierbij is om de wc-pot hier tegenaan te houden bij het knippen van de benodigde vorm. Bevindt uw mat zich nu tussen de tegels en de wc-pot zelf, kunt u het closet nu over de draadeinden heen schuiven. Zorg dat deze vast zit aan de aan- en afvoer van de leiding. Wilt u alvast testen of uw zwevend toilet naar behoren werkt, is het aan te raden de WC door te spoelen om te controleren op eventuele lekkages van uw badkamermeubel. Uw hangend toilet is nu bijna klaar.

Afwerking zwevend toilet

Nadat uw inbouwreservoir en hangend toilet geplaatst zijn moet u het wandcloset afwerken. Zorg voor kit materiaal en spuit het kit tussen de tegels en het hangend toilet, strijk dit glad met een kit lepel. Controleer of alle lijnen tussen het hangend toilet en de muur zijn opgevuld. Als laatste moet u de zitting van uw inbouwtoilet installeren, u vindt de materialen hiervoor in de bijgeleverde artikelen van uw badkamermeubel.

Vrijblijvend contact

Het is niet altijd even makkelijk om zelf de klusjesman uit te hangen, daarom is er soms behoefte aan specialistische hulp van een loodgieter voor bijvoorbeeld het aansluiten van uw inbouwtoilet. Wilt u de hulp van een loodgieter voor uw sanitaire behoeften, dan kunt u via de website van Loodgieter-nu.nl vrijblijvend een offerte aanvragen voor het plaatsen en installeren van een inbouwreservoir en wc.