Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Dakonderhoud als preventie

Dakonderhoud als preventie

Het onderhouden van je dak is net zo belangrijk als het onderhouden van de rest van je woning. Misschien zelfs belangrijker. Een goed dak zorgt er namelijk voor dat je huis goed is beschermd tegen lekkages en andere vochtproblemen die kunnen ontstaan na hevige regen en wind.

Naast dat je je huis beschermd verleng je ook nog eens de levensduur van je dak. Maar wat komt er allemaal kijken bij dakonderhoud? Wij leggen het voor je uit!

Dakinspectie

Het dakonderhoud begint vaak met een dakinspectie. Tijdens een dakinspectie wordt er gekeken naar beschadigingen in de dakbedekking. Zo kan de dakdekker achterhalen wat voor soort dakonderhoud er moet plaatsvinden.

Bij een dakinspectie wordt door de professional gekeken naar alle onderdelen die bij het dak horen. Alles moet goed op elkaar afgesteld zijn. Als er onderdelen niet goed op elkaar aangesloten zitten kan dit zorgen voor lekkages.

Verschillende soorten dakonderhoud

Er zijn 4 soorten dakonderhoud die het vaakst voorkomen. Nadat de dakinspectie is uitgevoerd bepaald de dakdekker welke soorten dakonderhoud nodig zijn.

De 4 verschillende soorten dakonderhoud zijn:

  • Het reinigen van dakgoten: het is belangrijk dat regenwater niet verstopt raakt in de dakgoten. Door regelmatig de dakgoten te reinigen zal het minder snel verstopt raken door vuil zoals bladeren en takken.
  • Coating en impregnatie: met coating bescherm je je dak tegen water en vuil. Als de dakpannen niet meer helemaal waterdicht zijn kan je ervoor kiezen om deze te laten impregneren. Het is vaak wel nodig om je dak goed te laten reinigen voordat er ge├»mpregneerd wordt.
  • Het reinigen van het dak: een dakreiniging zorgt ervoor dat je dak er weer zo goed als nieuw uitziet. Verder voorkom je dat je dak beschadigd wordt door het vuil en is een dakreiniging vaak nodig voor een reparatie of ander onderhoud aan het dak.
  • Het uitvoeren van kleine reparaties: onder kleine reparaties vallen bijvoorbeeld het repareren van scheuren of het vervangen vak kapotte/verouderde dakpannen.

Lees meer tips over dakonderhoud in dit artikel.