Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Een overzicht van gevelisolatiesystemen

overzicht gevelisolatiesystemen

Gevelisolatiesystemen

Bij het isoleren van je huis is de gevel erg belangrijk. Warmte ontsnapt via de muren van uw huis. Een goed geïsoleerde gevel zorgt ervoor dat u ook in de winter een lekker warm huis heeft en bovendien kan het veel schelen op uw energierekening. Er zijn diverse opties waarmee u uw gevel beter kunt isoleren.

Spouwmuurisolatie

Bij veel huizen zit er een ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Het is mogelijk en relatief voordelig om deze ruimte op te laten vullen met isolatiemateriaal als glaswol. Het is voordelig omdat er geen veranderingen aan uw huis nodig zijn. Het is een relatief makkelijke ingreep die meestal niet meer dan een dag in beslag neemt. U heeft er ook direct voordeel van want uw woning is meteen geïsoleerd en bovendien heeft u met een spouwmuurisolatie minder last van geluid van buitenaf.

Buitengevelisolatie

Het is ook mogelijk om de buitenkant van uw huis beter te isoleren. Bij een aanpassing van de buitengevel spreken we dan ook van buitengevelisolatie. Bij dit type isolatie worden er isolatieplaten of pleister- of stucwerk tegen de buitengevel geplaatst. Door deze manier van isoleren worden eventuele gaatjes en oneffenheden in de buitengevel afgedekt en is uw woning beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Deze manier van isoleren is wel een stuk prijziger dan een spouwmuurisolatie omdat er meer manuren en materiaal aan besteedt moet worden. Omdat je met een buitengevelisolatie het aangezicht van de woning verandert, heb je voor dit type isolatie een aparte vergunning nodig. Vraag daarom goed bij uw gemeente na wat de richtlijnen en regels zijn met betrekking tot deze vorm van isoleren.

Binnenmuur isoleren

In tegenstelling tot een spouwmuurisolatie waarbij het isolatiemateriaal wordt ingebracht tussen de binnenmuur en de buitenmuur, is het ook mogelijk om alleen de binnenmuur te isoleren. Bij dit systeem plaatst u het isolatiemateriaal rechtstreeks tegen de binnenmuur en vervolgens dek je dit af met een constructie van gipsplaten. Ook dit is een goedkope en eenvoudige manier van isoleren. Omdat u echter alleen de binnenmuur meeneemt, is het rendement van dit type isolatie een stuk lager dan bij de andere twee isolatiesystemen. Daarbij wordt bij deze manier van werken de oppervlakte van uw woongedeelte ook een stuk kleiner. Wegens de lage kosten kan dit echter een rendabele optie voor u zijn. De kosten voor dit type isolatie heeft u gemiddeld binnen drie jaar weer terugverdiend en dat is aanzienlijk korter dan bij een dak– of buitengevelisolatie waarbij u uw investering pas na ongeveer tien jaar heeft terugverdiend.

Welk isolatiesysteem u ook kiest, het loont altijd om hierin te investeren. Niet alleen vanwege de jaarlijkse besparing die het oplevert in termen van lagere stookkosten maar het verhoogd tevens uw woongenot. Uw huis is sneller warm gestookt en u hoeft de verwarming ook minder lang aan te laten staan voor een aangename temperatuur.

Meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen betreffende de diverse gevelisolatiesystemen? Via Isolatie-expres.nl komt u direct in contact met diverse isolatiebedrijven bij u uit de regio. Vraag via de bovenstaande link vrijblijvend diverse offertes aan voor de isolatie die u voor ogen heeft en bespaar op uw investering.