Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Soorten dakbedekking

soorten dakbdekking

Tegenwoordig zijn er talloze verschillende dakbedekking soorten. Uw dak krijgt door weersomstandigheden veel te verduren, daarom is het verstandig opzoek te gaan naar de juiste soort dakbedekking die aansluit bij uw wensen. Een dak bedekken is een flinke investering, kies daarom een soort die een lange levensduur heeft en lang goed blijft, zodat u niet vaak veel moet betalen voor uw dak. Elk verschillend type dakbedekking heeft zo zijn voor- en nadelen, isolerende vermogen en prijzen.

Plat dak

Een plat dak heeft het over het algemeen zwaarder te voortduren dan een hellend dak. Dit door de weersomstandigheden zoals zware regenval dat blijft liggen op het dak. Om te verkomen dat dit zorgt voor lekkage en beschadiging moet u opzoek gaan naar een materiaal wat stevig is en lang mee gaat.

  • Bitumen: wordt ook wel roofing of dakleer genoemd en is al jaren lang de meest voorkomende daksoort voor platte daken. Kan goed tegen weersomstandigheden voor 25 jaar.
  • PVC: is een kunststof dakbedekking en biedt dezelfde mogelijkheden als bitumen dakbedekking maar is ook verkrijgbaar in een witte kleur. Dit zorgt voor koelte in uw woning.
  • EPDM: qua uiterlijk lijkt het op bitumen. EPDM is daar in tegen meer flexibel waardoor het dak beter tegen weersomstandigheden kan. EPDM is een daksoort wat ook een hele lange levensduur heeft van tot wel 40 jaar.
  • Groendak: heeft een mooi uiterlijk en heeft de langste levensduur tot wel 60 jaar. Dit omdat de mossen en struiken op het dak ervoor zorgen dat de onderlaag van het dak niet aangetast wordt.

Hellend dak

Een hellend dak is de meest voorkomende soort in Nederland. Dit door de lange levensduur en mooie styling. Voor een hellend dak zijn er weer een heleboel verschillende typen dakbedekking:

  • Dakpannen: in dakpannen zijn verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Dakpannen zijn bestand tegen alle soorten weersomstandigheden en gaan lang mee. Dakpannen zijn ook nog verkrijgbaar in verschillende materialen zoals; klei, beton en lei.
  • Metaalplaten: metaal heeft de langste levensduur en wordt ook vaak gebruikt tegenwoordig omdat het een modern uiterlijk geeft. Voor metaalplaten zijn de materialen; aluminium, zink en koper.
  • Rieten dak: vroeger werd dit vaak gebruikt omdat het een goedkope soort dakbedekking was. Tegenwoordig is riet juist een luxe product. Een rieten dak vergt wel veel onderhoud en het is belangrijk dat het water goed wegloopt zodat het riet niet gaat rotten.

Een vakman inschakelen?

De dakwerkers van RV Construct staan u bij indien u hulp nodig heeft van een erkende vakman. De dakdekker brengt u graag op de hoogte van de mogelijkheden en kosten.