Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Uncategorized

Schoonmaken van je dakgoot: Wanneer is dit noodzakelijk en hoe doe je dit?

Het schoonmaken van je dakgoot is een essentieel onderdeel van het onderhoud aan je huis. Voor veel mensen is dit iets wat snel over het hoofd gezien wordt. Het is natuurlijk vrij logisch, wie denkt er nou aan om zijn dakgoot te reinigen? Toch is het erg belangrijk om dit regelmatig te doen om zo problemen en defecten te voorkomen. Hoe je dat precies doet en waarop je moet letten wanneer je dit gaat doen lees je allemaal in deze tekst.

De functie van een dakgoot

Wanneer je in het bezit bent van een eigen huis komen er redelijk wat dingetjes bij op het gebied van onderhoud waar je eerder nooit aan zal denken. Een van die dingen is het onderhouden van je dakgoot. Hoewel je hier waarschijnlijk nooit over na zult denken, is het schoonmaken van je dakgoot toch erg belangrijk om regelmatig te doen. Een dakgoot is ontworpen om regenwater op te vangen en af te voeren van het dak naar de grond. Hierdoor wordt er voorkomen dat het water zich zal ophopen op het dak en schade zal veroorzaken. Wanneer je je dakgoot nooit onderhoudt, kan deze op een gegeven moment verstopt raken. Je kunt het vast al raden, het water blijft op het dak liggen en kan hierdoor schade veroorzaken. Vandaar dat het dus erg belangrijk is om je dakgoot regelmatig schoon te maken.

Zo reinig je een dakgoot

Het reinigen van je dakgoot is dus essentieel en wordt aangeraden om dit circa twee keer per jaar te doen. Hierdoor zal je dakgoot niet verstopt raken en goed blijven functioneren. Hierbij kun je je dakgoot reinigen met Univé. Tegen een maandelijkse vergoeding regelen zij dan volgens het afgesloten pakket de reiniging van je dakgoot. Zo voorkom je dat je zelf aan de slag moet en heb je er ook geen omkijk meer naar. Ook hoef je hier niet thuis voor te zijn wat dus ideaal is. Bij zo’n dakgootreiniging worden er dingen zoals takken, vuil en andere items die in de dakgoot zitten verwijderd om zo verstoppingen te voorkomen. Ook wordt er meteen een controle gedaan om zo te kijken of er eventueel iets vervangen moet worden. Na zo’n reiniging is de dakgoot weer helemaal fris en kan het regenwater weer gerust weglopen. Ook kun je ervoor kiezen om de reiniging zelf te doen, zorg er hierbij voor dat je beschikt over de juiste spullen zodat je veilig te werk kunt gaan.