Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Kozijnen schilderen

kozijnen schilderen

Zijn uw kozijnen aan een opknapbeurt toe? Door weersomstandigheden of rottend hout kan een kozijn zijn originele uitstraling verliezen. Dit is natuurlijk zonde en wilt u zo snel mogelijk verhelpen om uw woning er weer als nieuw uit te laten zien. Met een fris nieuw kleurtje verf en lak kan het er al een stuk beter uitzien. Dit is lijkt misschien een zware klus, maar met een aantal voorbereidingen en tips zal de klus lang niet zo zwaar zijn als u denkt.

Benodigdheden

Voor dat u begint met het schilderen van de kozijnen is het noodzakelijk een aantal producten aan te schaffen. Misschien heeft u deze al in huis, dan kunt u gelijk aan de slag!

  • Reinigingsmiddel en een doek om het schoon te maken. Denk hierbij aan ammoniak omdat dit een ontvettend middel is, wat ervoor zorgt dat de verf mooi blijft zitten.
  • Schuurpapier om het kozijn te schuren zodat u geen last heeft van ruwe en uitstekende hout snippers in uw verf.
  • Afplaktape omdat u ervoor wilt zorgen dat alleen het desbetreffende kozijn wordt geverfd, en er voor de rest geen verf op de rest van uw gevel komt.
  • Grondverf, dit dient voor de basis laag voor dat u de verf aanbrengt. Grondverf functioneert als hechtlaagje en zorgt er als het ware voor dat het kozijn opgevuld wordt voor een gladde ondergrond.
  • Aflak om na de kleur verf een mooie glanzende laag op uw kozijn te hebben, wat een luxe uitstraling geeft.
  • Kwast en roller. Natuurlijk heeft u voor de verschillende lagen verf eerst een roller en kwast nodig om een mooi glas eindresultaat te krijgen.

Het aanbrengen van de verf

De allereerste stap is natuurlijk het schuren en schoonmaken van het kozijn. Na dat dit gebeurd is kunt u aan de slag gaan met het aanbrengen van de verf. Breng eerst met een kwast de grondverf aan en wanneer dit opgedroogd is kunt u de echte verf aanbrengen. Dit kan in verschillende kleuren, doe dit met een kwast of een kleine roller voor een zo gelijk mogelijk resultaat. Naderhand kunt u de aflak aanbrengen, om ervoor te zorgen dat de verf beschermt wordt tegen buitenaf, en zodat uw kozijn weer een gloednieuwe uitstraling heeft. Wilt u meer weten over het schilderen van kozijnen of heeft u vragen over de tarieven? Neem vrijblijvend contact op met Coqual schilderwerken.