Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Keukenrenovatie, een overzicht van de mogelijkheden

keukenrenovatie

Keukenrenovatie is een prima manier om een verouderde keuken een nieuw jasje te geven. Meestal is het goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe keuken. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Wilt u alleen een nieuwe look of moet er ook nieuwe apparatuur geplaatst worden?

Vaak is het al voldoende om de frontjes van de keukenkastjes te vervangen of volstaat het zelfs alleen andere deurknoppen of grepen aan te brengen. Heeft u specifieke wensen, zoals bijvoorbeeld een kookeiland dan moet u een aannemer laten komen. Want het leggen van leidingen voor water, gas en elektra vereist specifieke vakkennis. Van den Berg geeft u een overzicht van de mogelijkheden.

Keukendeuren vervangen

Keukendeuren vervangen is de meest eenvoudige optie van keukenrenovatie. De inrichting van de keuken blijft gelijk en er wordt geen keukenapparatuur vervangen of toegevoegd. Omdat het niet noodzakelijk is leidingen te vervangen of om te leggen, hoeft keukendeuren vervangen geen dure klus te zijn. Uiteraard hangt het ervan af welke uitstraling u uw keuken wilt geven.

Hang en sluitwerk is het belangrijkste onderdeel bij keukendeuren vervangen. Want in principe is het een klus die iedereen kan doen die een schroevendraaier en een boormachine kan hanteren. Tenminste, wanneer u de keukendeuren op maat bestelt. Het afstellen van de keukenkastdeuren is echt een werkje voor de vakman. En deuren die scheef hangen doen beslist afbreuk aan de uitstraling van uw keuken, als zijn ze nog zo mooi.

Keukenkasten renoveren

Wanneer u gebrek aan ruimte heeft of wanneer de folie van de keukenkasten loslaat heeft u behoefte aan wat nieuws. Het is niet nodig meteen alle keukenkasten eruit te slopen. Het is namelijk goed mogelijk en met een klein budget de deurtjes op te knappen.

Bij keukenkasten renoveren kunt u ook denken aan het vervangen van een kastje voor een paar rol-lades of apothekerskasten. Hiermee bespaart u een hoop ruimte en zal u daadwerkelijk na de keukenrenovatie het gevoel hebben dat u daadwerkelijk een andere keuken heeft.

Keukenkasten renoveren vraagt specifieke vakkennis. Wie een beetje handig is kan zelf natuurlijk een apothekerskast plaatsen. Maar vergeet niet dat het rolmechanisme echt gebaseerd op nauwkeurigheid. Indien u de apparatuur wilt vervangen of nieuwe apparatuur wilt plaatsen dan is het verstandig om uw groepenkast te controleren. Indien uw groepenkast niet voldoende capaciteit heeft dient u deze uit te breiden.

Keukenfrontjes

Keukenfrontjes bepalen het uiterlijk van uw keuken/ Bij keukenrenovatie worden de frontjes daarom vaak als eerste aangepakt. Maar het gaat u natuurlijk niet alleen om het uiterlijk. Voor u begint aan keukenrenovatie moet u daarom een lijstje opstellen van uw keuken wensen. Want stel u wilt een kook eiland en een dubbele wasbak, dan komt u er niet met het vervangen van de frontjes.
Wie toch kiest voor het aanpakken van de frontjes in de keuken, kan of kiezen voor verven of voor andere folie. Dit hangt uiteraard af van het materiaal waarvan de keukenkastdeurtjes gemaakt zijn. Vaak zijn dit kunststofdeurtjes en is het een frontje een soort van folie. Dit kan de vakman eenvoudig en voordelig vervangen.

Keuken spuiten

Stel dat u besloten heeft dat u uw keuken een andere kleur wilt geven maar niet al te veel budget heft en ook geen zin heeft om zelf te gaan kwasten. Dan kunt u kiezen voor het laten spuiten van de keuken. Alle onderdelen worden dan van een nieuw jasje voor zien door lak te spuiten. U begrijpt misschien wel dat daar nog wel het nodige bij komt kijken. Ten eerste moet het natuurlijk netjes gebeuren, dus er zal heel wat afgeplakt moeten worden. Ook kunnen alle deurtje verwijderd worden en dan in de spuiterij gespoten worden. Dit bespaart u natuurlijk kosten wanneer u zelf de deurtjes verwijderd. Bedenk wel dat niet alle keukendeurtjes geschikt zijn om overgespoten te worden. Kortom, spuiten lijkt een goede optie bij keukenrenovatie omdat het resultaat heel strak is, maar verandert niets aan de inrichting van uw keuken.

Ander keukenwerkblad

Wanneer u te weinig ruimte heeft in uw oude keuken, hoeft u niet meteen de hele keuken eruit te slopen. Keukenrenovatie kan uw keuken een heel ander gezicht geven zonder dat u gelijk weken in de troep hoeft te zitten. Door het keukenwerkblad te vergroten of te voorzien van een strak blad, heeft uw keuken direct veel meer ruimte.

Bij keuken renovatie kunt u daarom denken aan een ander keukenwerkblad of aanrechtblad. Het vervangen van een verouderd aanrechtblad kan wonderen doen voor het aanzicht van een keuken. Omdat het vervangen van een aanrechtblad precisie werk is, kunt u daarvoor het beste een vakman inschakelen. Met name de juiste plaats van de wasbak is geen eenvoudige klus.

Prijzen

Op welke kosten u bi uw keukenrenovatie moet rekenen hangt helemaal af van uw wensen. De goedkoopste opties is de keukendeurrenovatie waarbij de keukenkasten opnieuw geverfd of gespoten worden. Het vervangen van de frontjes is in sommige gevallen even duur als spuiten. Zeker wanneer u gebruik kunt maken van keukendeuren van de bouwmarkt, dan loont het om prijzen goed te vergelijken.

Een aanrechtblad vervangen is vaak wat kostbaarder omdat de prijzen van een goed werkblad tussen de 500 en de 5000 liggen. Alles hangt af van het materiaal dat u kiest en de dikte. Het inzagen van de afvoerbak en het op maat maken van het werkblad is het lastigste karweitje dat u moet overlaten aan een vakman. Zo niet dan liggen lekkages op de loer.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Vraag voordat u aan uw keukenrenovatie begint, kunt u vrijblijvend offertes vergelijken op basis van uw wensenlijstje. Zorg dat u om een gespecificeerde offerte vraagt en niet om een totaalprijs. Zo weet u zeker dat de uw wensen vertaalt zijn in de offerte en kunt u ook op onderdelen vergelijken. Dit dwingt aannemers ertoe scherpe prijzen neer te zetten. Via Van Schijndel Keukens komt u in contact met specialisten bij u uit de regio. Aan u om de offertes te vergelijken. Van Schijndel heeft ruime ervaring op het gebied van renovatie en installatie van keuken. U moet er wel rekening mee houden dat de prijzen van de afzonderlijke posten hoger kunnen uitvallen wanneer u besluit niet alle onderdelen door de aannemer te laten uitvoeren. Uw keuken zal u dankbaar zijn.