Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Waar moet je opletten tijdens het installeren van je deurbel?

Deurbel installatie

Er zijn verschillende soorten en maten deurbellen. Deurbellen die draadloos zijn, deurbellen die werken op batterijen en je hebt de deurbel die op netstroom werkt. Sommige deurbellen hebben een traditionele tring, maar je hebt nu ook bijvoorbeeld een een deurbel die muziek afspeelt, of een vogel na doet.

Hoe installeer je een deurbel?

Waarmee je begint is met een gat boren in het kozijn van de deur. Zorg er wel voor dat je op de juiste hoogte de deurbel installeert. Als je klaar bent met boren, dan kan je het snoertje door het gat in het kozijn steken. Leid het snoer naar de bel en knip het op maat af. Verwijder ongeveer  5cm van de mantel van het snoer en strip beide kanten 5mm blank. Als je dit gedaan hebt meet je vervolgens de afstand tussen bel en transformator. Nu je dit allemaal al gedaan hebt ben je nog niet klaar, dus nog even doorzetten. de volgende stap is dat je een  een stuk snoer ruim op deze maat moet knippen. Verwijder aan beide uiteinden 5cm van de mantel en strip de kanten weer 5mm blank.

Als je dit gedaan hebt schroef je het zojuist afgeknipte korte snoer aan de ene kant met beide draden aan de zwakstroom polen van de transformator en aan de andere zijde met één draad aan de bel. Draai de twee vrije kaalgestripte aders van het lange en het korte snoer in elkaar en draai er vervolgens isolatietape omheen.

Sluit één kant van het snoer aan op de 220V polen van de transformator. Monteer aan het andere uiteinde een stekker. Steek de stekker in het stopcontact en controleer of de bel werkt. Als de bel werkt dan is de installatie voltooid. Hopelijk heeft deze korte handleiding jou geholpen met het installeren van je deurbel.