Bouwbedrijf en aanemersbedrijf. Specialist in renovatie, dakwerken en aanbouw!

Zonwering doek vervangen doe-het-zelf

zonwering doek vervangen doe-het-zelf

Het doek van uw zonnewering vervangen

Een zonnescherm is een handige toevoeging aan uw woning. Je kunt hem oprollen waardoor het nauwelijks plek in neemt en is lekker om uit te rollen op de warme dagen waarbij u lekker in de tuin zit. Het doek van de zonnewering zal echter na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Deze doeken worden weliswaar speciaal gemaakt waardoor ze over het algemeen niet rotten. Ook bestaan er doeken die geïmpregneerd zijn en daarmee waterafstotend. Onverwoestbaar zijn ze helaas niet. Ze kunnen na verloop van tijd gaan scheuren en bij veelvuldig gebruik worden de kleuren vaal door de zon.

Kleurenpalet

Allereerst dient u een nieuw doek uit te kiezen. Er is een enorme selectie beschikbaar aan kleuren en patronen. Dit is een persoonlijke keuze en kunt u binnen uw huishouden bespreken. Het wel zo verstandig om te kiezen voor een doek dat is geïmpregneerd zodat het waterafstotend is. Het kan immers altijd gebeuren dat u de zonnewering open heeft staan en er een plotselinge bui valt.

Oude doek verwijderen

Nadat u een nieuwe doek heeft uitgekozen moet u deze nog monteren. Dit proces bestaat uit een aantal stappen, te beginnen met het verwijderen van de oude doek. Om dit te kunnen doen moet u eerst het zonnescherm volledig uitrollen. Aan de onderlijst van het zonnescherm bevinden zich links en rechts twee eindkapjes die u moet verwijderen. Zo kunt u bij de pees van het scherm, vergelijkbaar met een tentstok. Ook deze dient u te verwijderen. U kunt nu het doek uit de onderlijst halen. De doek zit nu enkel nog aan de bovenzijde van het systeem vast. Aan de bovenzijde, de lijst die aan uw muur vast zit, dient u het doek met een stanleymes los te snijden. U heeft nu de oude doek verwijderd.

Nieuwe doek monteren

Nu u de oude doek heeft verwijderd is het belangrijk om de lijsten eerst goed schoon te maken voordat u een nieuwe doek gaat monteren. Vuil en uitsteeksels in de rail kunnen uw nieuwe doek beschadigen. In de bovenlijst bevindt zich een oprolbuis waarmee het zonnescherm in- en uitgerold kan worden. Op een nieuw doek zit een soort plakband die u dient te bevestigen aan de buis. Zorg ervoor dat deze plakband strak en op alle plaatsen goed aan de oprolbuis blijft plakken. Vervolgens kunt u de pees aan de onderkant tussen het doek en de onderlijst schuiven. Zorg ervoor dat het doek mooi in het midden van de lijst geschoven wordt. Tot slot kun je de eindkapjes weer vastmaken aan weerszijden van de onderlijst en zo heeft u eenvoudig en snel het doek van uw zonnescherm vervangen.

Een zonweringleverancier inschakelen

Nieuwe zonwering hoeft per definitie niet duur te zijn. Vaak vallen de kosten relatief mee. Bent u benieuwd naar de kosten voor een nieuw doek of een complete nieuwe zonwering? Vraag dan via Rijkee Zonwering een offerte aan. Indien u de exacte maten doorgeeft dan is Rijkee in staat om u vrijblijvend een scherpe offerte te doen toekomen. U bezoekt de website van Rijkee Zonwering via de bovenstaande link.